4 redenen waarom je méér met de magnetron moet koken

Als het op koken aankomt, zijn er maar weinig hulpjes die veelzijdiger zijn in de keuken dan de magnetron.

Dit apparaat biedt zoveel functies als het gaat om koken, dat de meeste mensen nooit de moeite nemen om het te gebruiken. Het is toch te triest voor woorden.

In de meeste huizen is de magnetron gedegradeerd tot het doen van plicht als vleesontdooier, popcornpopper en koffieverwarmer, in plaats van te gebruiken als het fantastische apparaat voor daadwerkelijke voedselbereiding dat het echt kan zijn.

Wij geven je vier redenen waarom je meer met de magnetron moet koken, hier staan ze.

Vooraf gezegd: Niet alle magnetrons zijn gelijk

Voordat je je manier van leven gaat veranderen, moet je begrijpen dat als het gaat om koken in de magnetron, niet alle magnetrons gelijk zijn gemaakt. Wattage is van vitaal belang, net als de kwaliteit van uw magnetron.

De gemiddelde el cheapo-magnetron die je in discountwinkels kunt vinden, is eenvoudigweg niet bestand tegen de ontberingen van de gebruikelijke bereiding van volledige maaltijden, hoewel ze perfect acceptabel zijn voor veel heerlijke gerechten die als bijgerechten kunnen worden bereid. De juiste magnetron kan echter een grote Thanksgiving-kalkoen bruin bakken en bakken.

Reden 1: Wees niet bang om het te proberen

Koken in de magnetron is zeker niet iets wat bedoeld is voor mensen die bang zijn om iets nieuws te proberen of mensen die bang zijn om onderweg fouten te maken. Dit is een proces dat deels wetenschappelijk is bewezen,  en deels door het uit te zoeken.

Onderzoek helpt enorm, maar zelfs veel van de recepten die u zult vinden voor het koken in de magnetron zijn geschreven voor magnetrons van verschillende wattages, dus u zult moeten uitzoeken welke tijden en temperaturen geschikt zijn voor uw magnetron. Dit zal voor een groot deel een proces van vallen en opstaan ​​zijn, maar niet als u het receptenboek gebruikt dat bij uw magnetron is geleverd.

Proberen kan geen kwaad, niet waar?

Reden 2: Geschikt voor zowel grote als kleine gezinnen

Wees niet bang, de meesten die het koken in de magnetron hebben geprobeerd, vinden het een veel betere manier om te koken dan verwacht.

Hoewel koken in de magnetron geweldig is voor grote gezinnen, is het een uitstekende manier om geld te besparen bij het koken voor en het voeren van een gezin.

Het is ook best simpel. Met andere woorden, zelfs studenten kunnen baat hebben bij het leren koken in de magnetron voor een of meer dan dat het hen zal helpen hun uitgaven te beperken terwijl ze toch gezonde, vers bereide maaltijden eten.

Geschikt voor zowel kleine als grote families.

Reden 3: Veel minder afwassen.

Een ander groot voordeel van koken in de magnetron dat vaak over het hoofd wordt gezien, is dat er veel minder rommel hoeft te worden gemaakt dan bij het bereiden van een deel van een kookplaat, een deel van een maaltijd in de oven en een deel van de maaltijd ergens anders.

Over het algemeen houdt koken in de magnetron alle gemorste vloeistoffen en spetters geïsoleerd voor uw magnetron.

De meeste hiervan kunnen vrij eenvoudig worden gereinigd en gecontroleerd door een verwijderbaar bord in uw magnetron te gebruiken (dat in de vaatwasser kan worden gewassen) en uw voedsel waar mogelijk af te dekken om spatten te voorkomen.

Meer magnetron = minder afwas.

Reden 4: Veel onbekende snufjes om je te helpen

Koken in de magnetron wint aan populariteit, hoewel het niet zo goed is aangeslagen als de uitvinders hadden gewild.

Het bewijs hiervan is te vinden in de vele producten die zijn gemaakt om het koken in de magnetron wat makkelijker te maken. Van omeletmakers tot speciale bakjes voor het bakken van spek in de magnetron, ijverige mensen werken eraan om de gemakkelijke manier van koken zo veel gemakkelijker te maken.

Als je een magnetron in huis hebt die voornamelijk wordt gebruikt voor het smelten van boter en het opwarmen van pizza’s, dan heb je een magnetron in huis die vreselijk onderbenut wordt. Het wordt tijd dat u de zoekmachines gebruikt voor recepten die geschikt zijn voor uw magnetron en dat u aan de slag gaat met het proberen van iets nieuws en anders waar uw familie versteld van zal staan.

Stel je voor dat ze lofbetuigingen toewerpen voor je onvermoeibare toewijding en urenlang boven een hete kachel staan, terwijl je in werkelijkheid alleen de magnetron controleerde toen de juiste tijd naderde.

Heel goed koken in de magnetron kan de golf van de toekomst zijn. Neem een ​​voorsprong en begin meteen met het samenstellen van uw verzameling heerlijke magnetronrecepten voor de beste selectie. Er komt een dag dat je van koken in de magnetron eerder regel dan uitzondering kunt maken.

Lees nu het artikel: Alles over de magnetron gids – Wat is een magnetron?

Op zoek naar goeie magnetron recepten?

Goed bezig!

Bekijk onze recepten en ontdek wat jij vandaag met de magnetron kan gaan maken.

Foto van auteur

Rita Verzonk

Sinds Rita haar eerste baan als kok opzij heeft gezet voor een succesvolle blog, is het niet gek dat ze nooit meer terug wil naar de restaurants. Want waarom zou je het gemak en het comfort van je eigen huis verlaten, als je net zo lekker eten op je eigen eettafel kunt zetten?

Plaats een reactie