Het koken van verse groenten in de magnetron verkort niet alleen de bereidingstijd, maar zorgt ook voor behoud van kleur, smaak en voedingswaarden.
Zo krijg je het beste resultaat:
- Leg bij bloemkool, brocolli en asperges de harde delen (stronk) aan de buitenrand van de schaal.
- Doe de groenten met bijbehorend water of 2 tot 4 eetlepels water in een schaal.
- Verhit de schaal, afgedekt op 750W
- Schud de groenten halverwege de bereidingstijd om.
- Laat de groenten na bereiding enkele minuten nagaren.
- Voeg later ook nog het zout toe.

Bereidingstabel van verse groenten bij 750W
Wil jij weten hoelang je jouw groenten in de magnetron moet bereiden? We hebben hieronder alles in de tabel beschreven. Mocht je de behoefte hebben om het om te rekenen naar andere Wattage, dan hebben we hier een artikel hoe je dat moet doen!
Soort per 500 gram | Tijd bij 750W |
Aardappelen (stukjes) | 5-8 minuten |
Andijvie (reepjes) | 5-7 minuten |
Asperges (gehalveerd) | 7-8 minuten |
Bloemkool (roosjes) | 7-8 minuten |
Broccoli (roosjes) | 7-8 minuten |
Champignons | 5-6 minuten |
Courgette (plakjes) | 5-8 minten |
Doperwten | 6-9 minuten |
Kool (geschaafd) | 6-8 minuten |
Prei (ringen) | 4-6 minuten |
Spinazie | 4-5 minuten |
Spruitjes | 4-7 minuten |
Tuinbonen | 6-8 minuten |
Venkel (stukjes) | 6-8 minuten |
Witlof (stukjes) | 5-8 minuten |
Wortelen (stukjes) | 6-8 minuten |