Groenten in de magnetron: Tips en bereidingstabel

Het koken van verse groenten in de magnetron verkort niet alleen de bereidingstijd, maar zorgt ook voor behoud van kleur, smaak en voedingswaarden.

Zo krijg je het beste resultaat:

  • Leg bij bloemkool, brocolli en asperges de harde delen (stronk) aan de buitenrand van de schaal.
  • Doe de groenten met bijbehorend water of 2 tot 4 eetlepels water in een schaal.
  • Verhit de schaal, afgedekt op 750W
  • Schud de groenten halverwege de bereidingstijd om.
  • Laat de groenten na bereiding enkele minuten nagaren.
  • Voeg later ook nog het zout toe.
groenten in de magnetron

Bereidingstabel van verse groenten bij 750W

Wil jij weten hoelang je jouw groenten in de magnetron moet bereiden? We hebben hieronder alles in de tabel beschreven. Mocht je de behoefte hebben om het om te rekenen naar andere Wattage, dan hebben we hier een artikel hoe je dat moet doen!

Soort per 500 gramTijd bij 750W
Aardappelen (stukjes) 5-8 minuten
Andijvie (reepjes)5-7 minuten
Asperges (gehalveerd)7-8 minuten
Bloemkool (roosjes)7-8 minuten
Broccoli (roosjes)7-8 minuten
Champignons5-6 minuten
Courgette (plakjes)5-8 minten
Doperwten6-9 minuten
Kool (geschaafd) 6-8 minuten
Prei (ringen) 4-6 minuten
Spinazie4-5 minuten
Spruitjes4-7 minuten
Tuinbonen6-8 minuten
Venkel (stukjes) 6-8 minuten
Witlof (stukjes)5-8 minuten
Wortelen (stukjes)6-8 minuten
Foto van auteur

Rita Verzonk

Sinds Rita haar eerste baan als kok opzij heeft gezet voor een succesvolle blog, is het niet gek dat ze nooit meer terug wil naar de restaurants. Want waarom zou je het gemak en het comfort van je eigen huis verlaten, als je net zo lekker eten op je eigen eettafel kunt zetten?

Plaats een reactie