Na de donkere wintermaanden is het altijd fijn om weer terug te stappen op de wat lichter gekleurde recepten. Hoewel we dol zijn op lekkere melk of pure chocolade, gaat er soms niets boven de zoete sensatie van de cacaoboter, witte chocolade.
Dit dessert helpt je om een wittechocolademousse te maken met behulp van je magnetron. Eerst lees je de ingrediënten, om vervolgens alle stappen uitgelegd te krijgen hoe je dit lekkere toetje zelf kan maken.
Inhoudsopgave
Ingrediënten voor witte chocolademousse
- 100 gram witte chocolade
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
- 150 gram rode vruchten (aardbeien, frambozen of bessen)
- 2 eetlepels ongezouten pistachenoten
- 4 roomboterwafeltjes.
Hoe maak je wittechocolademousse met je magnetron?
Benodigde tijd: 1 uur en 15 minuten.
Dit is hoe je een lekkere wittechocolademousse maakt met je magnetron:
- Hak de chocolade fijn. Smelt de chocolade in een magnetronschaal, onafgedekt.
Doe dit voor 2 minuten op de hoogste magnetronstand.
- Tip: Roer tijdens het smelten de chocolade regelmatig om
Als de chocolade te heet wordt, kan hij korrelig en dus onbruikbaar worden.
- Splits ondertussen de eieren van de dooier en het eigeel.
- Neem de schaal uit de magnetron en roer de chocolade tot een glad mengsel.
- Roer de dooiers, de melk, de vanillesuiker en de likeur door de chocolade en laat het mengsel afkoelen.
Klop intussen in een vetvrije kom het eigeel, die je apart hebt gehouden, tot het stijf is.
- Spatel dit eigeel door het chocolademengsel. Verdeel dan de mousse over vier bakjes.
- Laat de bakjes in de koelkast opstijven, voor 1 uur.
- Maak intussen het fruit schoon en hak de pistachenoten fijn.
Verdeel het fruit over de coupes wanneer het klaar is, en garneer met de pistachenoten en een wafeltje.
