Vandaag hebben we weer een heerlijk magnetron recept voor je klaar liggen. Na wat research kwamen we op het prachtige kanaal van Emma’s Goodies, die een uniek recept heeft ontwikkeld voor een echte Amerikaanse ‘chocolate chip cookie’. En dat uit de magnetron! Je hebt maar een paar minuten nodig om dit koekje te maken, en hij smaakt alsof hij bij de bakker uit de oven komt.
Inhoudsopgave
Ingrediënten voor de chocolate chip cookie:
- 20 g Boter
- 25 g Bruine suiker
- 10 g Melk
- 55 g Bloem
- Halve theelepel Bakpoeder
- Snufje Zout
- Chocolate Chips (Voeg er zoveel als jij zelf wil toe)
of - Breek een chocoladereep in kleine stukjes
Chocolate chip cookie recept met de magnetron
Benodigde tijd: 5 minuten.
Dit is hoe je een chocolate chip cookie maakt met de magnetron
- Voeg de boter toe aan een schaal en smelt de boter met de magnetron
- Voeg de bruine suiker en de melk toe aan het beslag
- Meng het beslag bij elkaar totdat het een egale karamel kleur krijgt.
- Weeg 55 gram bloem en voeg het toe aan het beslag.
- Schep er ook een halve theelepel bakpoeder bij en als laatste een snufje zout.
- Breek een chocoladereep of pak de chocolate chips en voeg deze toe aan het beslag, zoveel als dat jij zelf in je koekje wil.
- Kneed de stukjes in het koekjesdeeg, en vorm het deeg in een koekjes vorm.
Gebruik een stukje bakpapier om het deeg op te leggen.
- Stop het ongebakken koekje in de magnetron en bak hem voor 1 minuut / 1.5 minuut.
- Belangrijk: Bak het koekje niet te lang.
Het koekje moet zacht uit de magnetron komen, omdat je hem nu nog vijf minuten moet laten liggen totdat je hem kan eten. In de tussentijd word het koekje automatisch harder.