De garnalen in zure roomsaus is een gerecht waarbij de garnalen worden gekookt in zure room en wijn. Deze luxueuze manier om ze te bereiden maakt ze nog lekkerder en verzekert je ervan dat je geen saus nodig hebt om dit goed te maken.
Inhoudsopgave
Ingrediënten: Garnalen in zure-roomsaus
- 50 gram boter
- 225 gram gepelde garnalen
- 1 eierdooier
- 1,5 dl zure room
- Wat paprikapoeder en gemalen zwarte peper
Instructies voor maken garnalen in zure roomsaus
Benodigde tijd: 12 minuten.
Dit is hoe je garnalen in zure-roomsaus maakt in de magnetron
- Vet 4 ovenschaaltjes in en verdeel de garnalen over de bakjes.
- Roer de eierdooier door de zure room en giet het mengsel in gelijke delen over de garnalen.
- Voeg er de rest van de boter aan toe en zet de schaaltjes 6 a 7 minuten in de magnetron.
Gebruik een stand van ongeveer 600W.
- Let erop dat tussen de schaaltjes voldoende ruimte open blijft!
- Bestrooien met paprikapoeder en meteen opdienen!