Magnetron recept: Garnalen in zure-roomsaus

De garnalen in zure roomsaus is een gerecht waarbij de garnalen worden gekookt in zure room en wijn. Deze luxueuze manier om ze te bereiden maakt ze nog lekkerder en verzekert je ervan dat je geen saus nodig hebt om dit goed te maken.

Ingrediënten: Garnalen in zure-roomsaus

  • 50 gram boter
  • 225 gram gepelde garnalen
  • 1 eierdooier
  • 1,5 dl zure room
  • Wat paprikapoeder en gemalen zwarte peper

Instructies voor maken garnalen in zure roomsaus

Benodigde tijd: 12 minuten.

Dit is hoe je garnalen in zure-roomsaus maakt in de magnetron

  1. Vet 4 ovenschaaltjes in en verdeel de garnalen over de bakjes.

  2. Roer de eierdooier door de zure room en giet het mengsel in gelijke delen over de garnalen.

  3. Voeg er de rest van de boter aan toe en zet de schaaltjes 6 a 7 minuten in de magnetron.

    Gebruik een stand van ongeveer 600W.

  4. Let erop dat tussen de schaaltjes voldoende ruimte open blijft!

  5. Bestrooien met paprikapoeder en meteen opdienen!

Meer garnalen recepten opvolgen? Bekijk deze video en doe mee.

Foto van auteur

Rita Verzonk

Sinds Rita haar eerste baan als kok opzij heeft gezet voor een succesvolle blog, is het niet gek dat ze nooit meer terug wil naar de restaurants. Want waarom zou je het gemak en het comfort van je eigen huis verlaten, als je net zo lekker eten op je eigen eettafel kunt zetten?

Plaats een reactie