Magnetron recept: Gevulde tomaten

Gevulde tomaten zijn een geweldige manier om je zomerproducten op te gebruiken. Ze zijn ook heel gemakkelijk te maken en kunnen worden geserveerd als aperitief of bijgerecht.

Ingrediënten gevulde tomaten

  • 6 grote stevige tomaten
  • 225 gram gemengde diepvriesgroenten
  • 50 gram boter
  • wat blaadjes verse munt
  • wat zout en versgemalen zwarte peper

Instructies voor maken gevulde tomaten

Benodigde tijd: 10 minuten.

Dit is hoe je gevulde tomaten maakt in de magnetron

  1. Snijd aan de bovenzijde de kapjes van de tomaten en houd deze apart

  2. Hol de tomaten met een lepeltje voorzichtig uit.

  3. Prik een gaatje in de zak met diepvriesgroenten en leg hem in een magnetronschaal

  4. Zet de schaal 3,5 min in de magnetron (vol vermogen) en draai de zak halverwege de bereidingstijd om

  5. Leg de tomaten in een ruime schaal, verdeel er de helft van de boter overheen

    Zet ze vervolgens 2 a 3 minuten in de magnetron op vol vermogen tot ze door en door heet zijn

  6. Laat de groenten uitlekken en breng ze op smaak met de rest van de boter

    Gebruik hier wat zout en peper voor.

  7. Vul de tomaten met de groenten, leg de kapjes er weer op en garneer ze met verse munt.

    Tip: dien ze meteen op tafel.

Gebruik je liever de oven? Bekijk dit recept van de allerhande voor gevulde tomaten uit de oven.

Foto van auteur

Rita Verzonk

Sinds Rita haar eerste baan als kok opzij heeft gezet voor een succesvolle blog, is het niet gek dat ze nooit meer terug wil naar de restaurants. Want waarom zou je het gemak en het comfort van je eigen huis verlaten, als je net zo lekker eten op je eigen eettafel kunt zetten?

Plaats een reactie