Gevulde tomaten zijn een geweldige manier om je zomerproducten op te gebruiken. Ze zijn ook heel gemakkelijk te maken en kunnen worden geserveerd als aperitief of bijgerecht.
Inhoudsopgave
Ingrediënten gevulde tomaten
- 6 grote stevige tomaten
- 225 gram gemengde diepvriesgroenten
- 50 gram boter
- wat blaadjes verse munt
- wat zout en versgemalen zwarte peper
Instructies voor maken gevulde tomaten
Benodigde tijd: 10 minuten.
Dit is hoe je gevulde tomaten maakt in de magnetron
- Snijd aan de bovenzijde de kapjes van de tomaten en houd deze apart
- Hol de tomaten met een lepeltje voorzichtig uit.
- Prik een gaatje in de zak met diepvriesgroenten en leg hem in een magnetronschaal
- Zet de schaal 3,5 min in de magnetron (vol vermogen) en draai de zak halverwege de bereidingstijd om
- Leg de tomaten in een ruime schaal, verdeel er de helft van de boter overheen
Zet ze vervolgens 2 a 3 minuten in de magnetron op vol vermogen tot ze door en door heet zijn
- Laat de groenten uitlekken en breng ze op smaak met de rest van de boter
Gebruik hier wat zout en peper voor.
- Vul de tomaten met de groenten, leg de kapjes er weer op en garneer ze met verse munt.
Tip: dien ze meteen op tafel.