Kastanjesoep is een Nederlands gerecht en een van de meest bekende in dit land, vooral in Amsterdam. De hoofdingrediënten van deze soep zijn waterplanten zoals prei, selderij en tijm en kastanjes.
Inhoudsopgave
Ingrediënten Kastanjesoep
- 25 gram boter
- 1 kleingesneden stengel bleekselderij
- 2 kleingesneden grote uien
- 9dl kippebouillon
- 225 gram ongezoete kastanjepuree
- 4 plakjes ontbijtspek
Instructies voor maken kastanjesoep
Benodigde tijd: 50 minuten.
Dit is hoe je een kastanjesoep maakt in de magnetron
- Doe de boter, de bleekselderij en de ui in een magnetronschaal met een inhoud van 2,5 liter.
- Doe het deksel op de schaal en zet hem 4 minuten in de magnetron (vol vermogen)
- Haal de schaal uit de magnetron. Meng de kastanjepuree in een kom met 3 dl van de bouillon, voeg er de ui en de bleekselderij aan toe.
- Op smaak brengen met peper en zout. Dek de kom af en zet hem in de magnetron.
Gebruik opnieuw de hoogste magnetron stand, vol vermogen.
- Bak intussen het ontbijtspek. Leg de plakjes ontbijtspek op de grill of tussen twee blaadjes keukenpapier.
- Giet de rest van de bouillon in de schaal en zet deze nog 3 min zonder deksel terug in de magnetron. (vol vermogen)
Dien de soep daarna op met de knapperige ontbijtspek!