Op zoek naar een lekker voorgerechtje? Deze ragoutbakjes met ham en erwten zijn een absolute aanrader voor elk diner, of je nou iets te vieren hebt of niet.
Inhoudsopgave
Ingrediënten pasteitjes met erwten en hamragout
- 1 ui
- 1 el boter
- 300 g diepvriesdoperwten
- 100 g gekookte ham
- 75 g crème fraîche
- zout en peper
- paddestoel-sojasaus
- 1 el gehakte peterselie
- 1 el fijngesneden bieslook
- 4 kant-en-klare ragoutbakjes met kapje
Garneren: - schijfjes citroen
- plakjes tomaat
- peterselie
Instructies voor maken pasteitjes met erwten en hamragout
Benodigde tijd: 17 minuten.
Dit is hoe je heerlijke pasteitjes met erwten en hamragout maakt in de magnetron
- Schil de ui en snij hem in kleine stukjes. Voeg de gesneden ui met 1 eetlepel boter in een glazen of porseleinen ovenschaal.
- Dek de bak af en laat hem c.a. 3 minuten op 700W in de magnetron
- Voeg de doperwten toe aan de bak, met de deksel erop en stop de bak terug in de magnetron.
Dit keer voor nog eens 4 minuten op 700W.
- Roer alles in de bak om en laat nog c.a. 5 minuten op 450W doorkoken.
- Snij de ham in blokjes en voeg het samen met de crème fraîche toe aan de erwten.
Hier kun je vervolgens ervoor kiezen om de paddestoel-sojasaus te gebruiken om de boel op smaak te maken.
- Stop de bak met de deksel erop terug in de magnetron voor nog eens 2,5 minuten op 450W.
- Hak 1 eetlepel bieslook en peterselie fijn en roer het door de erwten en hamblokjes.
Zet vervolgens de vier kant-en-klare ragoutbakjes op een bord en laat deze zonder deksel 2 minuten op 700W verwarmen.
- Leg nu de ragoutbakjes ieder op zijn eigen bordje, vul ze met de ragout en lepel wat van de ragout naast de pasteitjes.
Beetje fancy doen? Gebruik hier dan de schijfjes citroen en plakjes tomaat met wat peterselie om de boel te garneren.